Wij houden van barterdeals – Een mo (nu) ment graag!

Het Nationaal Monumenten Portaal is in het leven geroepen omdat monumenten nou eenmaal beleefd moeten worden en blijven. Alleen dan kan draagvlak voor cultureel erfgoed blijven bestaan. Op het monumenten portaal vind je naast Rijksmonument Montancourt Middelburg tevens andere prachtige monumenten waar je kunt logeren, wonen, eten, vergaderen, die je dus kunt bezoeken. Hierdoor kun je het hele jaar door monumenten beleven. Naast ons aanbod willen we dan ook graag samen met het Monumenten Portaal nog meer mensen kennis laten maken met cultureel erfgoed.

Wat is de betekenis van erfgoed in Nederland?

Erfgoed is een verzamelbegrip: het staat voor alles wat we overleven van vorige generaties en wat we het bewaren waard vinden voor de volgende generaties.

Hoe wordt iets erfgoed?

De minister bevoegd voor onroerend erfgoed kan een goed beschermen als het omwille van erfgoed waarden van algemeen belang is. De rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed voert wettelijke taken uit van de minister van OCW, geeft advies en ontwikkelt kennis op gebied van roerend en onroerend cultureel erfgoed.

Nationale Monumenten Organisatie NMO

De Nationale Monumenten Organisatie is een vereniging van professionele monumenten bezittende en exploiterende organisaties die onderling samenwerken, kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg delen met elkaar en met andere monumentenbezitters-en beheerders.

“Today I choose National Monument Montancourt Middelburg”

Leave your Mark

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s